Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:30:55 GMT

طرز تهیه خورش قرمه سبزی گیاهی

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۱۱۵۹۵

طرز تهیه خورش قرمه سبزی گیاهی

خورش قرمه سبزی را می‌توان به عنوان محبوب‌ترین خورش ایرانی معرفی کرد. این خورش که در دستور پخت اصلی خود گوشت دارد را می‌شود با سویا یا قارچ نیز پخت.

پایین‌تر دستور پخت ورژن گیاهی خورش قرمه سبزی (برای ۵ نفر) را آورده‌ایم:

مواد مورد نیاز:

۱ کیلوگرم سبزی قرمه خورد شده (تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج)
۱ پیمانه لوبیا چیتی
۱ پیمانه سویا
۵ عدد قارچ متوسط
۳ عدد لیمو عمانی
روغن زیتون، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه کاری یا ادویه خورشتی به مقدار لازم

طرز تهیه:

لوبیا چیتی باید حدود یک ساعت جداگانه پخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سویا را با نمک، فلفل، زردچوبه و آب برای نیم ساعت بپزید. پس از پخته شدن، آب آن را بگیرید و بدون روغن روی حرارت کمی تف دهید. سبزی‌ها را هم جداگانه تف دهید.

قارچ‌هایی که قبلا خرد کرده‌اید، آب و باقی مواد را در قابلمه سبزی بریزید و با هم مخلوط کنید. پس از اینکه قابلمه خورش به جوش آمد، آن را کم کنید تا با شعله ملایم، برای یک ساعت بپزد.

پیش از سرو، برای بوی بهتری خورش قرمه سبزی گیاهی، به آن مقداری روغن زیتون اضافه کنید.

نکاتی پیرامون پخت خورش قرمه سبزی گیاهی

قرمه سبزی گیاهی را می‌توان بدون قارچ و با سویا مزه دار شده هم درست کرد. اگر در بازار بگردید، شاید بتواید سویا مزه دار شده پیدا کنید. اما مزه دار کردن سویا آنقدرها هم سخت نیست.

برای مزه دار کردن ۵۰ گرم سویا، که زمان زیادی هم از شما نمی‌گیرد، به یک پیاز و یک گوجه فرنگی متوسط و یک لیموترش تازه نیاز دارید.

پیاز را با رنده درشت، رنده کنید و در روغن تف دهید تا سرخ شود. کمی زردچوبه به پیاز داغ خود اضافه کنید. گوجه رنده شده را به تابه پیاز داغ بیافزایید و کمی تف دهید. پس از تف خوردن گوجه، نوبت به اضافه کردن سویا می‌رسد. سویا را با کمی نمک، فلفل و ادویه‌های مورد علاقه خود به پیاز داغ و گوجه اضافه کنید، آب لیموی تازه را روی آن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی بپزد و نرم شود.

 

منبع: مجله امرسان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خورش قرمه سبزی غذای گیاهی سبک زندگی پارسی خبر خورش قرمه سبزی مزه دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند

ایتنا - برنامه غذایی پرطرفدار پارینه‌سنگی یا پالئو به افراد توصیه می‌کند با اولویت دادن به گوشت، وزن کم کنند تا از سلامتی مشابه اجداد غارنشین انسان برخوردار شوند.
 پژوهشی جدید خط بطلان بر این تصور کشیده است و یافته‌ها نشان می‌دهد که انسان‌های عصر حجر در واقع بیشتر سبزیجات می‌خوردند تا گوشت.

بررسی استخوان‌ها و دندان‌های کشف‌شده در غاری در مراکش که انسان‌ها حدود ۱۵ هزار سال پیش در آن سکونت داشتند، نشان می‌دهد که برنامه غذایی عصر حجر به‌وضوح گیاهی بوده است.

به نوشته پژوهشگران، این الگوی غذایی مشخص تصور رایج در مورد اتکای انسان‌ عصر پیشاکشاورزی به پروتئین‌های حیوانی را به چالش می‌کشد.

دانشمندان موسسه انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک در آلمان می‌گویند بخش قابل‌ملاحظه‌ای از برنامه غذایی جامعه انسان‌های ماقبل تاریخ متشکل از بلوط، دانه کاج و حبوبات وحشی بود.

تجزیه و تحلیل ایزوتوپی بقایا به دانشمندان امکان می‌دهد مشخص کنند افراد غذایشان را از کجا تهیه می‌کردند و در طول عمرشان در معرض چه محیطی قرار داشتند.

ترکیب انواع خاصی از روی، استرانسیم، کربن، نیتروژن و گوگرد نشان می‌دهد که در زندگی این مردم غذاهای گیاهی سهم بزرگی داشته است.

بررسی سطح نیتروژن نشان می‌دهد ۸۰ درصد غذایی که ساکنان غار تافورالت می‌خوردند گیاهی بود.

زینب مبتهج، نویسنده اصلی این پژوهش، به نشریه تلگراف گفت: «من نمی‌گویم که این گروه در اصل گیاهخوار بودند، زیرا افراد گوشت هم مصرف می‌کردند. اما منبع غذایی اصلی برای دریافت پروتئین نبوده است.»

او در ادامه افزود که این پژوهش تصورهای پیشین در مورد عادت‌های غذایی انسان‌های باستان را به چالش می‌کشد.

این دانشجوی دوره دکتری گفت: «تصور رایج این است که برنامه غذایی دوره پارینه‌سنگی گوشت‌محور بوده، و شکار نقشی عمده داشته است. اما یافته‌‌ها از تافورالت شناختی دقیق‌تر به دست می‌دهد، که اتکا به میزان قابل‌ملاحظه‌ای روی منابع گیاهی خوراکی وحشی بوده است.»

یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که غذاهای گیاهی در برنامه غذایی نوزادان نیز وجود داشته و شاید غذایی برای گرفتنشان از شیر بوده است.

این مقاله پژوهشی در نشریه بوم‌شناسی و تکامل نیچر (Nature Ecology & Evolution) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • آموزش روز چهارم، پخت مرغ با سبزی معطر
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار در خانه + ویدئو | راز خوشمزه شدن اکبر جوجه به روش شمالی‌ها | سس ناردون چیست ؟
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • (ویدیو) طرز تهیه کرپ سیب‌زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده
  • فوت‌وفن تهیه دلمه برگ مو / ترکیب سبزی دلمه برگ مو؛ برای نرم و ترد شدن برگ‌های مو چه کنیم؟
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد